Rebarbarás morzsasüti recept
A Rebarbarás morzsasüti hozzávalói:50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
10 dkg kristálycukor,
2,5 dl tej,
10 dkg vaj,
1 tojás,
fél citrom reszelt héja,
csipet só.
A töltelékhez:
másfél kiló rebarbara,
25 dkg cukor;
a morzsához:
30dkg liszt,
15 dkg kristálycukor,
15 dkg vaj,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
csipet só;
a behintéshez:
5 dkg őrölt mogyoró,
5 dkg zsemlemorzsa
A Rebarbarás morzsasüti elkészítési módja:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt fél csésze langyos tejben szétmorzsoljuk, teszünk bele kevés cukrot, elkeverjük egy kevés liszttel, és 20 percig pihentetjük. A felolvasztott vajat, a megmaradt tejet cukorral, citromhéjjal, tojással, csipet sóval összekeverjük. A rebarbaraszálak végeit levágjuk, héját lehántjuk, és 4 centis darabokra vágjuk. Kevés cukros vízben 10 perc alatt megpuhul, utána leszűrjük, majd a szitában hagyjuk kihűlni. A felfuttatott élesztőt a vajas keverékkel, a liszttel jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. A morzsához a lisztet a cukorral, vaníliás porcukorral, fahéjjal, kevés sóval összekeverjük. A felolvasztott vajat ráöntjük, összemorzsoljuk, és rászórjuk a maradék lisztet. Az élesztős tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a kivajazott tepsibe, meghintjük őrölt mogyoróval és zsemlemorzsával. Rásorakoztatjuk a rebarbarát, és betakarjuk a morzsával. Kicsit pihentetjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. 382 kcal/kocka (20 kocka esetén), 1604 kJ
A rebarbarával kicsit mostohán bánunk, pedig érdemes egyszer kipróbálni, hogy máskor is rákapjunk az ízére. Ebből a mennyiségből 20 kockát tudunk vágni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 7. 04:36
A rebarbarás morzsasüti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.