Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos kifli (Diós) recept

Mákos kifli (Diós) recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mákos kifli (Diós) hozzávalói:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg zsír
2 tojás
2 dl tej
8 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál kristálycukor
csipetnyi só

Töltelékhez:
10 dkg porcukor
1 dl tej
15 dkg darált mák (vagy dió)
reszelt citromhéj


A Mákos kifli (Diós) elkészítési módja:
A langyos tej felében a kristálycukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarinnal és a zsírral összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, az élesztőt, a porcukrot, a sót és annyi tejet, amennyit felvesz még a tészta, hogy jól gyúrható legyen. Jól összegyúrjuk a tésztát, és 5 cipót formálunk belőle. Állni hagyjuk, míg elkészítjük a tölteléket. A sütőt közepes hőmérsékletűre bemelegítjük. A töltelék elkészítése: A cukrot és a tejet felfőzzük, majd belekeverjük a mákot és a citromhéjat. Kerek lappá nyújtjuk a cipókat és nyolcrészre vágjuk. Mindegyik szélesebbik felére tesszük az egy mokkáskanálnyi tölteléket és kifli formára feltekerjük. Zsírral kikent tepsibe tesszük és a sütőben kb.15 perc alatt készre sütjük. Világos színű lesz. Porcukorral megszórjuk.

Mielőtt a töltelékbe belekevernénk a citromhéját egy kicsit várjunk vele, hogy hűljön, különben megsavanyíthatja a tejet.
Nagyon finom és kiadós, én dupla adagot is szoktam belőle készíteni, dupla mennyiségű hozzávalókkal. Garantáltan hamar elfogy.
Sok sikert kívánok hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos kifli (diós) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook