Fügekenyér recept

A Fügekenyér hozzávalói:
20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
10 dkg füge
10 dkg étcsokoládé
5 dkg mandula


A Fügekenyér elkészítési módja:
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Beleöntjük és hozzádolgozzuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat. A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a margarinos tojásos krémhez keverjük, hogy fellazítsuk a masszát. Hozzáadjuk a lisztet, majd végül az apróra vagdalt fügét, csokoládét, mandulát. A formát kivajazzuk, kilisztezzük, beletesszük a tésztát, és 160 C-on, 40 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fügekenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook