Fügekenyér recept
A Fügekenyér hozzávalói:20 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
4 tojás
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
10 dkg füge
10 dkg étcsokoládé
5 dkg mandula
A Fügekenyér elkészítési módja:
A margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Beleöntjük és hozzádolgozzuk a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot, a citromhéjat. A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a margarinos tojásos krémhez keverjük, hogy fellazítsuk a masszát. Hozzáadjuk a lisztet, majd végül az apróra vagdalt fügét, csokoládét, mandulát. A formát kivajazzuk, kilisztezzük, beletesszük a tésztát, és 160 C-on, 40 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 4. 06:54
A fügekenyér elkészítési módja és hozzávalói.