Borhabos körte recept
A Borhabos körte hozzávalói:4 körte,
2 dl vörösbor,
2 dl víz,
1 evőkanál kristálycukor,
szegfűszeg,
egész fahéj,
4 tojás,
2 dl fehérbor,
5 dkg kristálycukor,
fél csomag vaníliás pudingpor
A Borhabos körte elkészítési módja:
A körtéket meghámozzuk. Alulról karalábévájóval eltávolíthatjuk a magházat. Felforraljuk a vizet a cukorral, borral és a fűszerekkel, majd belehelyezzük a körtéket, és 2-3 percig főzzük. Hagyjuk benne kihűlni. Egy edényben összekeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a bort és a pudingport, vízgőzre tesszük, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. A felvert tojásfehérjével lazítjuk, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 5. 06:56
A borhabos körte elkészítési módja és hozzávalói.