Székelykáposzta fogyókúrázóknak recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
880 kcal
20-30dkg savanyú káposzta
1 egész csirkemell filé
4-5 füstölt virsli
1 fej hagyma
1 paradicsom
pirospaprika
só
bors
vegeta
pici olaj
A Székelykáposzta fogyókúrázóknak elkészítési módja:
Apró kockákra vágom a hagymát és pici olajon üvegesre pirítom. Félrehúzom a lábost, hozzáadom a pirospaprikát, és felkockázott paradicsomot. Mikor már eresztett egy kis levet, beleteszem a kockára, vagy csíkokra vágott csirkemellet, és megsütöm. Ezután beleteszem a felkarikázott füstölt virslit, rá a megmosott káposztát, fűszerezem, és felöntöm vízzel. Fedő alatt főzőm, míg puha nem lesz a káposzta, ez kb. fél óra.
2-3 adag lesz belőle.
Nagyon fontos, hogy a virsli füstölt legyen, mert az adja meg az ízét. Lehet a tálalás után tejfölt rátenni, de én nem éreztem szükségesnek.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Iviiiiii, 2010. febr. 20. 22:05
A székelykáposzta fogyókúrázóknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.