Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel recept
A Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel hozzávalói:5 kis szál sárgarépa
3 szál petrezselyem
1 kisebb fej karalábé
1 kisebb fej zeller
2 dl zöldborsó
5 kisebb szem újkrumpli
1 közepes fej vöröshagyma
3 ek olaj
2 ek házi ételízesítő
só ízlés szerint (nálam 1 kk)
1 csipet őrölt bors
1 tk darált házi pirospaprika
Nokedlihez:
1 nagyobb tojás
2 púpos ek liszt
1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel elkészítési módja:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk. A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert. Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli. Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a petrezselyemlevelet. Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. febr. 18. 10:15
A zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.