Diós mézes vaníliás krémmel recept
A Diós mézes vaníliás krémmel hozzávalói:Tészta:
1 tojás
5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál tej
2 evőkanál méz
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
30 dkg finomliszt
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
20 dkg vaj
Máz:
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
1 ek étolaj
A Diós mézes vaníliás krémmel elkészítési módja:
A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, amíg egynemű állaga nem lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük, majd még forrón belekeverjük a mézes masszába. 4 cipót formálunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.) kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott 20 × 30 cm-es tepsi hátoldalán. A krém elkészítése: A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is és sűrűre felfőzzük. A vajat kihabosítjuk és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét. Csokimáz: A csokikat darabokra törjük, majd a vajjal és az étolajjal együtt, mikróba felolvasztjuk és simára keverjük. Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jan. 28. 18:20
A diós mézes vaníliás krémmel elkészítési módja és hozzávalói.