Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel recept
A Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel hozzávalói:1 doboz (30 dkg) tofu
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál méz
2 kanál balzsamecet
1 kanál mustár
2 kanál sötét szójaszósz
4 kanál mogyoróolaj
4 kanál olívaolaj
só
szecsuáni bors
kömény
rizs
2 tojás
A Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel elkészítési módja:
A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk. Ebbe tesszük egy éjszakára a tofut és a répákat. Másnap felteszünk főni rizst, közben serpenyőben megsütjük a tofut a páclé nélkül. Amikor a rizs elkészült, hozzáadjuk a tofut, összekeverjük. Erre ráöntjük a páclét, és összemelegítjük. Közben két tojást felverünk és a tofus rizsre öntjük. Jól összesütjük. Melegen kínáljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. márc. 23. 07:32
A mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.