Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel recept

Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel recept

A Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel hozzávalói:
1 doboz (30 dkg) tofu

2 közepes sárgarépa

1 fehérrépa

1 nagyobb vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 kanál méz

2 kanál balzsamecet

1 kanál mustár

2 kanál sötét szójaszósz

4 kanál mogyoróolaj

4 kanál olívaolaj



szecsuáni bors

kömény

rizs

2 tojás


A Mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel elkészítési módja:
A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk. Ebbe tesszük egy éjszakára a tofut és a répákat. Másnap felteszünk főni rizst, közben serpenyőben megsütjük a tofut a páclé nélkül. Amikor a rizs elkészült, hozzáadjuk a tofut, összekeverjük. Erre ráöntjük a páclét, és összemelegítjük. Közben két tojást felverünk és a tofus rizsre öntjük. Jól összesütjük. Melegen kínáljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A mézes-mustáros pácban érlelt tofu, tojásos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook