Túrós édesség eperrel recept





1 doboz sovány túró
kb. 1 dl tej (vagy amennyivel krémesre tudjuk keverni a túrót)
kb. 6-7 szem szép, nagy eper
édesítő, pici méz
3-4 db teljes kiőrlésű diétás keksz (édes)
kevés édes likőr
A Túrós édesség eperrel elkészítési módja:
A túrót a tejjel krémesre keverjük, ízlés szerint édesítjük. A kekszet kisebb darabokra összetörjük, és meglocsoljük a likőrrel. Az epret feldaraboljuk. Egy desszerteskehely aljára tesszük a kekszet, rárétegzünk egy adag túrókrémet, a tetejére egy réteg eper, és így tovább. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Ezekből a mennyiségekből kb. 2 adag (desszerteskehely) jön ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiskitti, 2008. ápr. 28. 16:20
A túrós édesség eperrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.