Túrós, mazsolás kuglóf recept


(12 szelethez), 25dkg túró, 25dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 25dkg margarin, 15dkg cukor, 2 csomag vaniliás cukor, 2 tojás, maréknyi mazsola, fél citrom reszelt héja
A forma kikenéséhez: vaj, liszt,a tetejére porcukor
A Túrós, mazsolás kuglóf elkészítési módja:
A túrót összetörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A margarint először magában, majd kétféle cukorral keverjük habosra. A tojásokat egyesével beledolgozzuk, először a mazsolát meg a citromhéjat, azután a túrót és a lisztet is hozzáadjuk. A masszát kivajazott, belisztezett kuglófformába simítjuk és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (175C, légkeveréses sütőben 160C) kb 50 perc alatt megsütjük. Csak akkor borítjuk ki a formából, amikor már kihűlt. A tetejét, nem olvadó cukorral meghintjük
Én jó mazsolásan szoktam, de ez ízlés dolga. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 35556e805c, 2008. ápr. 28. 15:05
A túrós, mazsolás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.