Lekváros hópatkó recept


1/2 kocka Rama Margarin(12,5 dkg)
10dkg porcukor
2 tojás
30dkg liszt
12dkg kókuszreszelék
10dkg ribizli lekvár
10dkg fehér csokoládé
a szóráshoz kókuszreszelék
A Lekváros hópatkó elkészítési módja:
1.A hideg Rama margarint feldaraboljuk és szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.A porcukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.Végül beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. 2.A tészta masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük.Tepsibe 8cm hosszú csíkokat nyomunk,és patkó formájúra hajlítjuk.Előmelegített sütőben,180fokon kb.15perc alatt megsütjük.A tepsiben hűlni hagyjuk 3.A kihűlt patkók alját a ribizli lekvárral megkenjük,majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk. 4.A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk és forró vízfürdőben megolvasztjuk.Néhány patkó mindkét végét a folyékony fehér csokoládéba mártjuk.A többit a csokoládéval megkenjük,majd a még nedves bevonatotkókuszreszelékkelmeghintjük.Végül a hópatkókat száradni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsibaba100, 2007. szept. 11. 14:17
A lekváros hópatkó elkészítési módja és hozzávalói.