Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lekváros hópatkó recept

Lekváros hópatkó recept

Elkészítési idő 1 perc

A Lekváros hópatkó hozzávalói:
1/2 kocka Rama Margarin(12,5 dkg)
10dkg porcukor
2 tojás
30dkg liszt
12dkg kókuszreszelék
10dkg ribizli lekvár
10dkg fehér csokoládé
a szóráshoz kókuszreszelék


A Lekváros hópatkó elkészítési módja:
1.A hideg Rama margarint feldaraboljuk és szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.A porcukorral krémesre keverjük,majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.Végül beleforgatjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. 2.A tészta masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük.Tepsibe 8cm hosszú csíkokat nyomunk,és patkó formájúra hajlítjuk.Előmelegített sütőben,180fokon kb.15perc alatt megsütjük.A tepsiben hűlni hagyjuk 3.A kihűlt patkók alját a ribizli lekvárral megkenjük,majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk. 4.A fehér csokoládét durvára feldaraboljuk és forró vízfürdőben megolvasztjuk.Néhány patkó mindkét végét a folyékony fehér csokoládéba mártjuk.A többit a csokoládéval megkenjük,majd a még nedves bevonatotkókuszreszelékkelmeghintjük.Végül a hópatkókat száradni hagyjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros hópatkó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook