Ne vásárolj semmit nap (beszélgetés)
Ez a vásárlásmentes mozgalom is csak a vélemények különbözőségét bizonyítja.
Az biztos, hogy a vásárlásmentes nap egyetlen multit sem fog romba dönteni. Már ha tényleg a multik ellen szól.
Ha pedig az a célja ennek a felhívásnak, hogy "mondj nemet a drágaságra" - akkor sem fog célba érni, mert ez nem a multikon múlik. Mármint a drágaság.
Nem gondolom, hogy a mai nap sikerességéről vagy éppen sikertelenségéről lesz majd hitelt érdemlő statisztika.
Mindenesetre aki ma vásárol, nyilván nem fogja "bűnösnek" érezni magát, amiért nem csatlakozott a mozgalomhoz. De annak sem kell megveregetnie a vállát, aki ma nem vásárol.
Meg persze eláll egy hétig, nyitástól számítva.
Van amelyik sok hónapot, hűtés nélkül.
Pl. rám nem romlik rám, mert elég sokat iszok, süteményhez, kávéba, meg vannak kisebb kiszerelésbe is.
Gyerekem mesélte, hogy pl. tejből mennyit kiöntött, mert egyedül nem bírta meginni, az a közel 4 literes ráromlott rendszeresen. De az olcsóbb... itthon ez szokatlan, valóságos büntudatot okoz.
Ritkán veszem a hármat fizet négyet kap csomagolású akármiket, mert nem bírunk vele, hiába ad egyet ingyen.
Még a vasárnapi boltzár is ellenállásba ütközött.
Úgyhogy aki ma nem ment,,az rákészült ,vagy nem volt semmi fontos,,vagy csak a felhívás kedvéért.
Sok értelmét nem látom,,de legyen.
Nálunk nem, mert pazarló nemzet vagyunk. Ez az egyik kedvenc űzletem, nagy, jó minőségű cuccokkal, soha be nem zár, nyitva van állandóan, napi 24-órát.
Én is gyalog, biciklivel. Heti kettő igy is elegendő, fagyasztóban minden van. Mi még a 10 napos covid karanténban voltunk az elején, 1x hozattam kenyeret a szomszéddal 😃
Nem is tudnék raklapos havi bevásárlást csinálni, szárazárura nincs tárolóhelyem.
Szerintetek ma visszaesik a fogyasztás?
Ha igen, akkor holnap meg plusz lesz, nem?
Ügyes:)Praktikus.
Én így oldom meg,,gyalog vásárló vagyok,,úgyhogy egyben nem tudom hazahozni,,így osztom 3 napra.
A nagyokat persze hétvégén egyben havonta.
Mindent vettem ami kellett.
Egy héten 3 nap vásorolok,,mindig hét elején.A héten már nem megyek.Úgyhogy a ne vásárolj nap kedvéért sem változtattam ezen.🤷🏻♀️
Valld be, te mit veszel vagy vettél ma?
Remélem a heti menü nem számít, azt nem ma fizettem, hanem múlt héten.
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Hol vásároljak ruhákat?
- Szerintetek Magyarországon lehetséges-e, hogy kuponokkal vásároljunk?
- "Ne vásárolj semmit" nap..
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Maradj otthon, de ne vásárolj sokat! Ezt hogy?