"Ne vásárolj semmit" nap.. (beszélgetés)
Megalakult a folosleges aruk foruma. Persze, hogy van, akinek szukseges a popcornvilla. pl a feltalalonak. Ahol nem gond a mindennapi megelhetes, meg is veszik. Nalunk meg az emberek 90%-a meggondolja.
De ezeknek a kampanyoknak a celja a figyelemfelkeltes: ha minden ember annyi nyersanyagot, energiat fogyasztana, mint az Usaban, a nepesseg eltartasahoz 6 bolygora lenne szukseg. Ez volt a cel, nem az, hogy ne vegyunk popcornvillat.
szia! csak úgy látszik, mintha összeöntené a kukásautó, de ezek a kukásautók belülről szintén rekeszekre vannak osztva, és így elkülönítve tárolják a szelektíven begyűjtött hulladékot, még akkor is, ha kívülről úgy néz ki, hogy minden gyűjtőt ugyanoda borogatnak bele :)))
szóval nyugodtan gyűjtsd szelektíven a hulladékot, hidd el, hogy nem öntik össze:))
Ma voltunk bevásárolni mikulásra és karácsonyra!Talán ha nagyobb visszhangja lenne ennek,akkor többen betartanák.Ha előbb tudom 2 nappal,akkor be tudom tartani.Na most már mindegy!
A szelektív hulladékgyűjtésről:hasznos és jó dolog,de fel kell nőni hozzá!Mi külön gyűjtjük és a gyerekeim iskolája(ökosuli)szállítja tovább!A szomszéd faluban kint vannak az ehhez szükséges konténerek,de hagyományos szemetesautó szállítja el ÖSSZEÖNTVE!Na hát erre értem,hogy fel kell nőni!
Így is megnézi az ember,hogy mit veszmeg és mennyiért.
Talán ha nem péntek lett volna ez a nap...
szerintem azért az emberek 90%-a megnézi, hogy mit vesz meg, nem kell erre külön kampány.
ennek akkor lenne értelme, ha egyébként az áruházakból ingyen lehetne elhozni a termékeket, na, akkor tényleg buzdítani kellene az embereket, hogy ne fogyasszanak olyat, ami nem kell nekik.
de mivel semmi sincs ingyen, az ember megdolgozik azért, amit megvesz, tehát nagyrészt olyan dolgokat vesz, amire szüksége van.
ha valakinek a popcornvilla a szíve vágya, mert mondjuk minden este azt eszik, és nem szereti ha kézzel kell fogdosnia, akkor annak miért ne lehetne popcornvillája?
az, hogy mi a szemét, és mi az ami tuti jó dolog, az nagyon szubjektív.
További ajánlott fórumok:
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Hol vásároljak ruhákat?
- Szerintetek Magyarországon lehetséges-e, hogy kuponokkal vásároljunk?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Maradj otthon, de ne vásárolj sokat! Ezt hogy?
- Ne vásárolj kisállatot húsvétra!