Rettegek befeküdni a kórházba (beszélgetés)
Csak egy kis update. 3 héttel vagyok a műtét után, ma elkezdett a sebből egy savós folyadék folyni, nyilván tök megijedtem. Húztunk be a sürgősségire. A vérvételem okés volt, minden eredményem szuper csak egy kis vashiány. Felküldtek a nőgyógyászatra, ott a doki kinyomkodta és mondta hogy mivel mem büdös, nem sűrű és alapvetően jól vagyok menjek csak haza. Kenjem Betadine-al, nyomkodjam esténként. Bár azt nem kérdeztem meddig.
Úgyhogy volt egy 3-4 órás kalandom így ma megint a kórházban. Este vesszük le a kötést és este már nekem kell lekezelni.
Amúgy ezen kívül minden jó. Van étvágyam, napról napra jobb erőben vagyok. :)
Sziasztok! A párom adja be végül egyelőre mert kicsit puffadok így a műtét után és nem tudom a hasam összecsípni. :D letudjuk rendben minden reggel.
Napról napra jobban/könnyebben mozgok ennek örülök. :)
Az étvágyam szuper itthon, sokszor eszem keveset, a diétát is tartom könnyen egyelőre.
Jajj :/ Megértelek, ez utálatos dolog. Kérj meg valakit a családban, döfje be. Technikailag nem nagy mutatvány, csak pszichésen...én is fo.ok a tűtől 😁
Addig csukd be a szemed!
Amikor gipszbe volt a lábam én is izgultam miatta. És ment. Hasba.
Nem is gondoltan volna! 😊
Remélem már gyógyulgatsz! 🙏
Hurrá,,, most gyógyulást,, és ne feledd,,kibírtad.
Többet bírsz mint gondoltad.👍😊
Itthon vagyok!!! :)
A legnagyobb új kaland hogy 30 napig kéne vérhigítózni hasba/combba. Nagyon izgulok hogy fog menni. (Mint minden előtt.)
Köszönöm akik támogattak míg bent voltam és olvasták a fórumot! :) azért lehet még dokumentálom a dolgokat, ha valaki visszanézne.
Vakbél szükségtelen növedék.
Fontos, hogy bármilyen nőgyógyászati, alhasi panasszal ezután gyorsan orvoshoz kell fordulnod, hogy vigyázz a megmaradt petefészekre.
Kivették a drént, azóta könnyebben mozgok, ma már székletem is volt aminek nagyon örültek a nővérek.
Könnyebben kelek fel az ágyból is. :)
Ma megint hánytam reggel, de tudtam azért enni keveset meg ebédre és vacsorára is.
A legnagyobb bajom az hogy hamar kifulladok sétálás közben. Mindig izgulok el ne ájuljak közben vagy valami. Erre kéne kicsit erősítenem a magabiztosságom.
Hogy mikor mehetek haza nem tudom sajnos.
Csak pihenjél gyógyuljál.
Kiveszik a csövet, az nem fáj nyugi.
Sétálgass, pihengess, gyógyuljál.
Rendbe kell tenni a gondolatokat: nincs félelem, nincs baj, mert legyőztem már a félelmet. De ugye a testi és lelki egészség egymással összefügg. Mehetsz a pszichologus-okhoz, de ez nem elég.
Izomfejlesztő gyakorlatokat ajánlanak pánikbetegeknek. Minden izmot meg kell feszíteni, még az arcizmokat, érzékszerveket is. Testrészről testrészre. Írok néhány példát, de ezeknek érdemes utánanézni. Ökölbe szorítod a kezed amennyire erősen tudod, a hüvelykujjal felfelé. Be kell csukni a szemet és számolni lassan tízig. Ugyanígy a meghajlított alkarral, felkarral. Minden testrészt meg kell mozgatni. Nincs időm leírni az összes gyakorlatot, ezeknek utána kell nézni, lehet az interneten is megtalálhatóak. A vádli izmainak megfeszítéséhez meg kell hajlítani a lábat, húzni magunk felé ülve. Csináld erővel és hajlítsd be a lábujjakat, közben lehet masszírozni is.
Rendbe kell tenni a gondolatokat: nincs félelem, nincs baj, mert legyőztem már a félelmet. De ugye a testi és lelki egészség egymással összefügg. Mehetsz a pszichologus-okhoz, de ez nem elég.
Izomfejlesztő gyakorlatokat ajánlanak pánikbetegeknek. Minden izmot meg kell feszíteni, még az arcizmokat, érzékszerveket is. Testrészről testrészre. Írok néhány példát, de ezeknek érdemes utánanézni. Ökölbe szorítod a kezed amennyire erősen tudod, a hüvelykujjal felfelé. Be kell csukni a szemet és számolni lassan tízig. Ugyanígy a meghajlított alkarral, felkarral. Minden testrészt meg kell mozgatni. Nincs időm leírni az összes gyakorlatot, ezeknek utána kell nézni, lehet az interneten is megtalálhatóak. A vádli izmainak megfeszítéséhez meg kell hajlítani a lábat, húzni magunk felé ülve. Csináld erővel és hajlítsd be a lábujjakat, közben lehet masszírozni is.
Mennyi kedves üzenet, köszönöm szépen!!
Szobatársam továbbra sincs sajnos, illetve kicsit el van gyengülve a gyomrom valószínűleg az új gyógyszerek meg a stressz. Pénteken műtöttek, szombaton már a szobámban aludtam, mármint itt a kórházban. Ott csak vizet ihattam. Aztán tegnap sajnos sokat hánytam meg sok volt a savam. Ez talán ma jobb de jaj nagyon izgulok hogy a drain csövem mikor veszik ki meg fájni fog e. Sétálni egyre jobban tudok meg felkelni az ágyból is szerencsére. :) Ha minden nagyon jól menne, pénteken haza is mehetnék. Annyira várom remélem nem lesz gond.
További ajánlott fórumok:
- Margit Kórházban szülni
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Megéri bentlakásos pszichiátriára befeküdni, ha valaki lelkileg trottyon van?
- Nem tudok befeküdni az ágyban
- Hogyan zajlik egy gyomorszűkítő műtét? Mennyi időre kell befeküdni, mennyi a lábadozás, stb.?