Rettegek befeküdni a kórházba (beszélgetés)
Ha sz ultrahangtól beparáztál, akkor tényleg nehéz megnyugtatni :)
Ez az eü-s téma. Más téren is fennáll a szorongásod? Nyilvános szereplés, munkahely, ügyintézés stb? Volt negatív élményed, ami kihozta?
Olyan butaság de a szorongás miatt szorongok, hogy annyira fogok félni hogy haza akarok jönni, vagy valami vizsgálat nem sikerül. És hogy úgy bepánikolok hogy haza akarok majd jönni, mint a nyáron. És akkor haragudni fognak a rokonok meg jobban se leszek. De nem akarok ott megszégyenülni sem hogy mások előtt izgulok.
Nyáron a vesém miatt vittek be, de mikor mondták hogy valamikor lesz egy ultrahangom teljesen bestresszeltem és sírva fakadtam. Pedig tudom hogy nem fáj meg semmi ilyesmi.
Globus írtam az elején hogy kértem időpontot, de lebetegedtem és el kellett toljam. Most február végén tudok csak vele beszélni, de addigra már mindegy lesz.
Ha 1,5 órája vettem be Valerianat arra vajon be lehet venni később egy 0,25ös Frontin felét? A betegtájékoztatón az van hogy ne keverje az ember más nyugtató dolgokkal. Próbálta valaki már?
Lassan el kell induljak be, nahyon ideges vagyok. :( Bocsi, de tök leizzadtam, tényleg remegnek a lábaim meg mintha ólomból lennének és a torkomban dobog a szívem. Nagyon rossz. A kisebb pánikokat jól kezelem már, de ez pusztító amit érzek most.
Valeriánát viszek magammal, már egyet vettem is be reggel, de még mindig reszketek.
Párom visz be, 1 óráig bent tud velem maradni utána dolgoznia kell sajnos. :(
Frontint írattam képzeljétek a háziorvossal, bevettem egy felet tegnap és míg tartott (6 órán át) addig egész jól voltam, de mikor elmúlt még idegesebb voltam, nem tudom merjek e bevenni majd ott.
Köszönöm! Ha tudnék itt beszélgetni veletek nagyon jó lenne. :)
Senki nem szeret kórházba menni.
Ha baj van menni kell.
Legyél erős , bátor.
Tudom mondani könnyű.
Nincs aki elkisérjen?
Szia!
A vizsgálatok miatt ne aggódj, csak csináld amit mondanak.
Képzeld el, én annyira ciki voltam mikor életemben először mentem röntgenre, hogy zavaromban megkérdeztem: fájni fog? 😆
Ilyen helyzetekben nekem az szokott sokat segíteni, ha közben tudok beszélgetni (pl. Messengeren) valakivel.
Ha van valeriána, vagy citromfű tablettád, azt vehetnél be.
Kérj nyugtatót az osztályon, a műtét előtt alapban is adnak, hogy ne izgulj.
Minden rendben lesz.
El kell menned erre a műtétre, mert rettentő nagy gondok lehetnek egy ilyen tályogból. Tovább is terjedhet és ne akard megtudni az mivel jár!
Légy erős! Egyébként a házorvos is felírhat frontint. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy szedj gyógyszert, de ilyen fokú szorongással, már kellene valami kezdeni. Mert majd azért halsz meg, mert nem mersz elmenni egy kisműtétre.
Sziasztok! 30 éves vagyok és pánikbeteg. Nyáron már egyszer bevitt a mentő, de a szorongásaim miatt 5 órát tudtam az osztályon lenni és saját felelősségre hazajöttem.
Járok pszichológushoz is, ő javasolta, hogy a kórházi fóbiám miatt pszichiátert keressek fel. Lett is volna vele időpontom januárban (addig vaccilláltam kell e nekem gyógyszer..), de lebetegedtem. Ebből a betegségből az lett, hogy van egy tályog a kismedencémben, ami miatt be kell feküdjek a nőgyógyászatra. Nem tudok semmit, hogy csak antibiotikumot adnak, mütenék vagy bármi, de mióta tudom hogy be kell menjek, 2 napja, folyamatosan erősen ver a szívem, szorongok, nem akarok befeküdni távol a rokonoktól. Félek a vizsgálatoktól ia, vagyis azoktól nem, hanem mindig annyira izgulok előttük mégis, hogy mi van ha nem tudom őket megcsinálni.
Ma kéne bemennem délelőtt, teljesen romokban vagyok, alig aludtam. Van bármi jó tanácsotok, hogy nyugodhatnék meg?
Gyógyszert ugye nem szedek rá (még), próbáltam otthoni tárgyakat párat eltenni, hogy komfortosabb legyen, de így is mindjárt elájulok az izgalomtól.
Korábban 2x voltam a sürgősségin, egyszer 5, utána 9 órát azt bírtam, mert a párom velem volt meg tudtam hogy nem kell maradjak, meg ha viszgálat van elkísér ő is.
Tudom az egészség az első és nem kerülhetem el, de nagyon rosszul viselem, főleg hogy ilyen hirtelen derült ki ez a kötelező befekvés.
További ajánlott fórumok:
- Margit Kórházban szülni
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Mindenkit, aki a János kórházban fog szülni, szeretettel várok ide!
- Megéri bentlakásos pszichiátriára befeküdni, ha valaki lelkileg trottyon van?
- Nem tudok befeküdni az ágyban
- Hogyan zajlik egy gyomorszűkítő műtét? Mennyi időre kell befeküdni, mennyi a lábadozás, stb.?