Rajnai marhamáj recept
A Rajnai marhamáj hozzávalói:60 dkg marhamáj,
5 közepes vöröshagyma,
2 alma,
5 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
só,
bors.
A Rajnai marhamáj elkészítési módja:
A marhamájról lefejtjük a hártyákat, az inakat, jól megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet, majd felszeleteljük. A lisztet kevés őrölt borssal összekeverjük, és megforgatjuk benne a májszeleteket. A vajat felhevítjük, és a szeletelt májat közepes hőfokon mindkét oldalán 3-4 perc alatt megsütjük benne. A megsült májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük, és melegen tartjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A meghámozott, magházától megszabadított almát felkarikázzuk. A hagymakarikákat a máj visszamaradt forró zsiradékában állandó kevergetés mellett néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Hozzáadjuk az almakarikákat, és rövid ideig együtt sütjük. A májat visszatesszük rá, sóval, borssal megszórjuk, kevés Worchester-szósszal lecsöpögtetjük, majd tányérra adagoljuk. Burgonyapürét készítünk hozzá, és petrezselyem-zölddel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 25. 09:39
A rajnai marhamáj elkészítési módja és hozzávalói.