Magyaros gombás húsgombóc recept
A Magyaros gombás húsgombóc hozzávalói:50 dkg sertéscomb,
50 dkg csiperkegomba,
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 evőkanál édes nemes paprika,
1 teáskanálnyi csípős paprikakrém,
1 csokor petrezselyem,
só,
olaj.
A Magyaros gombás húsgombóc elkészítési módja:
A húst alaposan megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kockákra vágjuk, és apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A gomba szárát letörjük, a kalapjáról lehúzzuk a héját, a szárát megtisztítva apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A héjától megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a konyhakész, fokhagymaprésen áttört fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. A száráról lecsipkedett petrezselymet megmossuk, felaprózzuk, és a húshoz keverjük. Beletesszük a tojást, a pirospaprikát, sóval ízesítjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és a masszából kanálnyi gombócokat formálunk, a két kezünk között kissé ellapítjuk. Olajjal megkent forró sütőlapon, vagy serpenyőben hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Frissen készített nyári salátával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 24. 09:38
A magyaros gombás húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.