Kávés mascarpone torta recept
A Kávés mascarpone torta hozzávalói:2 tojás,
5 dkg cukor,
5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
1 teáskanál capuccino,
10 dkg keserű csokoládé,
0,5 dl kávé,
20 dkg mascarpone vagy krémsajt,
30 dkg túró,
2 evőkanál konyak,
5 dkg porcukor,
15 dkg tejszín.
A Kávés mascarpone torta elkészítési módja:
A tojást a cukorral keverjük habosra, adjunk hozzá egy evőkanál kakaóport, majd jöhet a liszt és a capuccino . A sütőforma alját béleljük ki sütőpapírral, és öntsük a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőben süssük. Vegyük ki a sütőből, és a rácson hagyjuk kihűlni. Tegyük a tortaforma keretét a piskótatészta köré. Olvasszuk meg a csokoládé felét a forró kávéban, és kenjük a sütire. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a konyakot és a porcukrot. Verjük keményre a tejszínt, és óvatosan keverjük a mascarponéhoz. Kenjük a krémet a sütire. Szórjuk meg a sütit kakaóporral, és tegyük legalább három órára a hűtőbe. A maradék csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, és kenjük egy lapra nagyon vékonyan. Egy spatulával görgessük fel a csokoládét, hogy csoki tekercseket kapjunk. Ezzel díszíthetjük a tortát. Ízlés szerint tehetünk még rá cukrozott rózsaszirmokat, vagy marcipánszirmokat
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 21. 09:31
A kávés mascarpone torta elkészítési módja és hozzávalói.