Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipánba csomagolt csokoládétorta recept

Marcipánba csomagolt csokoládétorta recept

A Marcipánba csomagolt csokoládétorta hozzávalói:
1 db csokoládés piskótakarika

A különleges csokoládékrémhez:

5 tojássárgája

20 dkg porcukor

fél csomag vaníliás cukor

3 cl rum

10 dkg reszelt csokoládé

25 dkg vaj

A bevonáshoz:

40 dkg marcipán


A Marcipánba csomagolt csokoládétorta elkészítési módja:
A krémhez a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felett sűrűre főzünk. A gőzről levéve kihűlésig keverjük. A reszelt csokoládét a vajjal és a rummal összekeverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük. Töltsük meg a krémmel a három részre vágott piskótakarikákat, és kenjük körbe a maradék csokoládé krémmel. Tegyük hűtőbe, majd dermedés után burkoljuk be a marcipánnal. Végül marcipánrózsával vagy figurával díszítsük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipánba csomagolt csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook