Cseresznyés linzer recept
25 perc
75 kcal
1 citrom
4 dkg pisztácia
3,5 dkg mogyoró
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
A tetejére
20 szem cseresznyebefőtt
málnadzsem
A Cseresznyés linzer elkészítési módja:
A citrom héját finomra reszeljük. A pisztáciát és a mogyorót megdaráljuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, a pisztáciát és a mogyorót. A tésztát 3 cm vastagra nyújtjuk, folpackba csomagoljuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. Kis köröket vágunk ki belőle, kivajazott teflontepsiben aranyszínűre sütjük, majd grillrácson kihűtjük. A cseresznyéket kettévágjuk. A linzerek közepébe 1-1 kávéskanál dzsemet teszünk, erre pedig vágott felükkel lefelé 1-1 fél cseresznyét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d9d8721118, 2008. jan. 9. 17:26
A cseresznyés linzer elkészítési módja és hozzávalói.