Spenótos-túrós tészta, hagymás húsgolyóval recept
45 perc
Zsírszegény
A Spenótos-túrós tészta, hagymás húsgolyóval hozzávalói:
Szószhoz
1 mirelit spenót kiolvasztva
3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
25 dkg túró
5 dkg fürtölt sonka
olaj só bors
Húsgolyó:
30 dkg sertéscomb darálva
fél zsemle áztatva
egy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
fél citrom leve
szójaolaj
A Spenótos-túrós tészta, hagymás húsgolyóval elkészítési módja:
Szósz:A sonkát kockára vágva lepirítom az olajon,majd hozzáteszem a kiengedett spenótot és addig sütöm,míg a leve elfő.Közben sózom,borsozom(ha valaki szereti tegyen bele szerecsendiót)majd beleteszem a tejszín és amikor felforrt belemorzsolom a túrót.A végén facsarok bele kis citromlevet is.Nem kell sokat főzni,egy pillanat alatt belesimul a mártásba a túró.
Húsgolyó:A hozzávalókat összekeverem és kicsi gombócokat formálok belőle,majd kevés olajon kisütöm.
Masnitésztát főzök,amire ráteszem a mártást majd a húsgolyókat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: e71af41436, 2009. márc. 19. 11:01
A spenótos-túrós tészta, hagymás húsgolyóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.