Káposztás tekercs recept
A Káposztás tekercs hozzávalói:1 kiló mirelit leveles tészta,
1 kiló fehérkáposzta,
2 tojás,
1 deci étolaj,
5 deka cukor,
só, őrölt feketebors.
A Káposztás tekercs elkészítési módja:
a káposztát lereszeljük, sózzuk, körülbelül 30 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét. Felhevítjük az olajat, karamellizáljuk benne a cukrot, utána rátesszük a káposztát, és kevergetve világosbarnára pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. A felengedett tésztát kinyújtjuk fél centi vastagra, félbevágjuk, és csíkban rátesszük a káposztát. A csíkokat feltekerjük, egy-másfél centis korongokat vágunk belőle, majd sütőlemezre rakjuk. Előmelegített, 220 fokos sütőben sütjük, majd amikor feljött, és színt kapott, 170 fokon szárítjuk még egy kicsit.
Ez a "sütemény" gyors és egyszerű, egy könnyű leves mellé kiváló ebédre és vacsorára is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 3016cdaf47, 2009. márc. 17. 14:16
A káposztás tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.