Somogyi galuska recept
40 perc
A Somogyi galuska hozzávalói:
40 dkg rétesliszt
3 tojás
20 dkg kockázott bacon
2 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
só
fűszerpaprika
A Somogyi galuska elkészítési módja:
A lisztből és a tojásból közepesen lágy galuskatésztát keverünk. Sózzuk, fél órát hagyjuk állni. Forrásban lévő sós vízbe hosszúkás, nagyobb galuskákat szaggatunk. Közben megsütjük a bacont, kiszedjük a pörcöket. A kifőtt galuskát a bacon zsírjába szedjük, ha túl sok a zsír, egy részét le kell önteni. A hagymát karikákra vágjuk, lisztben megforgatjuk és olajban ropogósra kisütjük. A galuskát hőálló edénybe tesszük, meghintjük pirospaprikával, majd a felmelegített, enyhén sózott tejföllel leöntjük. Tetejére szórjuk a bacon-pörcöt és a ropogós hagymakarikákat.
Nem diétás, de nagyon laktató.
Én legutóbb galuska helyett mirelit nudlit főztem ki, azzal is nagyon finom volt! - és az elkészítési idő rövidült.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 3016cdaf47, 2008. dec. 11. 11:33
A somogyi galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.