Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta recept

A Hortobágyi húsos palacsinta hozzávalói:
8 db sós palacsinta
300 g szárnyashús
40 g vöröshagyma
0,5 dl olaj
2 dl tejföl
0,5 dl habtejszín
20 g liszt

fűszerpaprika
őrölt bors


A Hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook