Hortobágyi húsos palacsinta recept
A Hortobágyi húsos palacsinta hozzávalói:8 db sós palacsinta
300 g szárnyashús
40 g vöröshagyma
0,5 dl olaj
2 dl tejföl
0,5 dl habtejszín
20 g liszt
só
fűszerpaprika
őrölt bors
A Hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 2. 10:17
A hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.