Cukkini főzelék recept




1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
1 közepes fej hagyma
olívaolaj
1 csokor kapor
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
liszt
cukor
1 pohár tejföl
A Cukkini főzelék elkészítési módja:
A cukkiniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt, és kicsit összeforraljuk.
Nagyon gyorsan, egyszerüen elkészíthető étel. Vegák, fogyizók is fogyaszthatják. Melegen is tálalhatjuk, de nagyon finom hidegen is.
Tejföllel és kaporlevéllel díszíthetjük! Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 3016cdaf47, 2007. aug. 10. 12:53
A cukkini főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.