Hagymás krumplisaláta recept
60 perc
A Hagymás krumplisaláta hozzávalói:
75 dkg héjában fõtt burgonya
2 nagy fej lila hagyma
4 evõkanál olaj
ízlés szerinti ecet
só
cukor
1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors
1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.
A Hagymás krumplisaláta elkészítési módja:
Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:41
A hagymás krumplisaláta elkészítési módja és hozzávalói.