Zsebeskaraj recept
A Zsebeskaraj hozzávalói:1,5 kg csontnélküli karaj egészben
10 dkg feketeerdő sonka vagy bacon
15 dkg bármilyen sajt
3 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 teáskanál szárított kakukkfű
5-6 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olivaolaj
só, bors
A Zsebeskaraj elkészítési módja:
A húst ujjnyi vastagságú közökkel bevágjuk mintha felszeletelnénk, de nem vágjuk át teljesen, hogy az alja összetartsa. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, alaposan bedörzsöljük vele a karajt kívül-belül. Folpackkal lefedjük, s másnapig a hűtőben hagyjuk pácolódni. A nagyon vékonyra szeletelt paradicsomot, sajtot, hagymát és sonkát nagyjából egyenlően elosztjuk a zsebekben, jól belenyomkodva. A sütőedénybe tesszük, az aljára öntünk 1 dl a vizet, alufóliával betakarjuk, 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük egy órára. Levesszük a fóliát; tehetünk mellé zöldségeket. Fólia nélkül 30-35 percig tovább sütjük.
Ferdén szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 13. 07:50
A zsebeskaraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.