Sózott gombák télire recept
60 perc
A Sózott gombák télire hozzávalói:
1 kg. gomba ( keserú gomba, rizike, gyűrűs tuskógomba)
50 dkg. só
A Sózott gombák télire elkészítési módja:
A gombakalapokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjükA tönkvégekkel felfelé állítva üvegbe rakjuk. Egy réteg gomba, egy réteg só. A lényege az, hogy só kerüljön legfelülre. Lezárás után nméhány nappal levet enged. Ekkor töltsük fel forrázott - de visszahűtött - vízzel úgy, hogy a gombát ellepje. Hűvös helyen tároljuk.
Felhasznáélás előtt leöblítjük és használhatjuk főzéshez, sütéshez. Mindenkor figyelembe kell venni a sótartalmát.
A gyúrűs tuskógombát ( közkedvelt nevén potypinka) van aki enyhén sós, citromos vízben előfőzi (kb. 10 - 15 perc).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 6. 04:50
A sózott gombák télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.