Krumplis-kolbászos palacsinta reszelt sajttal recept


6 nagyobb szem burgonya
1 db tojás
só
víz, amennyit felvesz
4 evőkanál liszt
csabai füstölt kolbász
trappista sajt
A Krumplis-kolbászos palacsinta reszelt sajttal elkészítési módja:
Sós vízben megfőzöm a burgonyát, én külön a tésztába nem rakok bele sót, így a vízhez rakok kb 1 evőkanálnyit. Mikor jól megfőtt, ráütöm a tojást, és azzal alaposan összetöröm. belerakom a lisztet, majd a vizet. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, mert akkor nem lesz íze. Összekeverem, majd megkóstolom. Ha sótlannak érzem, teszek még hozzá. Olajon vagy zsíron kisütöm, úgy, hogy amikor beleöntök egy kanállal a serpenyőbe, akkor teszem rá a szeletelt kolbászt, 4-5 vékony szeletkét. Lassú tűzön átsütöm, majd ha kivettem, vastagon reszelek rá sajtot.
Óvatosan a sóval, mert könnyen ehetetlen lesz. Én ennek elkerülése végett sózóm csak a vizet. Azóta mindig nagyon finom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: dca7af89ee, 2010. szept. 29. 14:14
A krumplis-kolbászos palacsinta reszelt sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.