Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal recept

Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal recept

Elkészítési idő 40 perc

A Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal hozzávalói:
1 csokor friss bazsalikom
250 g trapista sajt
50 g karaván sajt

bors
250g gnocchi
5 evőkanál olivaolaj
1 szál póréhagyma
Csontlé
3 dl tejszín dúsításhoz
2,5dl tej
2,5dl tejszín


A Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal elkészítési módja:
Előkészítés: a csokor bazsalikomot apróra vágjuk. a sajtokat lereszeljük vékony lyuku reszelőn. póréhagymát finomra vágjuk. a sajtokat 0,25 tejjel és 0,25 tejszínnel feltesszük főzni állandó kevergetés mellett amíg nem lesz folyékony állapotú, só, bors. Elkészítés: Az olivaolajon lepirítjuk a a póréhagymát, a gnocchi-t és hozzáadjuk a bazsalikomot is. felöntjük a sajtmártással és ha lepirúlt felöntjük a csontlével addig forraljuk amíg megnem puhúl a gnocchi aztán tejszínnel dúsítjuk és egy kicsit keményítővel besűrítjük. ( a krémlevesekhez megszokottól kicsit hígabbra ) felforraljuk és tálaljuk, mellé pirítóst süthetünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bazsalikomos sajtleves, pirítóssal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook