Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal recept
40 perc
A Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal hozzávalói:
1 csokor friss bazsalikom
250 g trapista sajt
50 g karaván sajt
só
bors
250g gnocchi
5 evőkanál olivaolaj
1 szál póréhagyma
Csontlé
3 dl tejszín dúsításhoz
2,5dl tej
2,5dl tejszín
A Bazsalikomos sajtleves, pirítóssal elkészítési módja:
Előkészítés: a csokor bazsalikomot apróra vágjuk. a sajtokat lereszeljük vékony lyuku reszelőn. póréhagymát finomra vágjuk. a sajtokat 0,25 tejjel és 0,25 tejszínnel feltesszük főzni állandó kevergetés mellett amíg nem lesz folyékony állapotú, só, bors. Elkészítés: Az olivaolajon lepirítjuk a a póréhagymát, a gnocchi-t és hozzáadjuk a bazsalikomot is. felöntjük a sajtmártással és ha lepirúlt felöntjük a csontlével addig forraljuk amíg megnem puhúl a gnocchi aztán tejszínnel dúsítjuk és egy kicsit keményítővel besűrítjük. ( a krémlevesekhez megszokottól kicsit hígabbra ) felforraljuk és tálaljuk, mellé pirítóst süthetünk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ArniX, 2011. febr. 3. 00:50
A bazsalikomos sajtleves, pirítóssal elkészítési módja és hozzávalói.