Egyszerű császármorzsa recept


1 tojás
1 dl tej
kevés só
cukor ízlés szerint
búzadara
1 citrom reszelt héja
Az Egyszerű császármorzsa elkészítési módja:
A tojást a tejjel, sóval, cukorral, citromhéjjal simára keverem. Ezután lassan belekeverem a búzadarát. Annyi búzadara kell bele, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megdagadjon. Ha túl sűrűre dagad, akkor lehet pici tejjel higítani. Kevés vajat, vagy olajat felhevítünk serpenyőbe(ha lehet teflonba, mert abba nem ragad le), beleöntjük a tésztát. Mindkét oldalát aranybarnára piritom, majd nagyobb darabokra tördelem.
Ne piritsd tul soká, mert kiszárad nagyon! Lekvárral, kompóttal nagyon finom desszert. Lehet édesítővel is készíteni, így cukorbetegek is ehetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nívea, 2007. jún. 12. 19:21
Az egyszerű császármorzsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.