Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mennyei kakaós csiga recept

Mennyei kakaós csiga recept

Elkészítési idő 70 perc

A Mennyei kakaós csiga hozzávalói:
Tésztához:

40 dkg liszt
1 tojássárga
5 dkg friss élesztő
4 dkg vaj
2 dl tej)
1 evőkanál cukor
1 csipet só

Töltelékhez:

10 dkg olvasztott vaj
5 ek. porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 púpos ek kakaópor
fahéj
1 mk rum vagy aroma

Tetejére:

2 tojássárga
2 dl habtejszín
kristálycukor

Tálaláshoz:

vaníliás porcukor


A Mennyei kakaós csiga elkészítési módja:
A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. Ezalatt habosra keverjük a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe tesszük. A megkelt tésztát négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és a hosszanti oldalánál fogva, szorosan feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag karikákra szeleteljük. Kivajazott tepsibe tesszük, egymástól kb. 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgával megkenjük és egy órát kelesztjük. Ezalatt a csigák szépen összenőnek. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 25 percig sütjük. Meglocsoljuk az egészet meleg(!) habtejszínnel. Ettől lesz finom, puha a héja és még foszlósabb a tésztája. Kristálycukrot szórunk a tetejére. Takarékon még 10 percet sütjük. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mennyei kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook