Mennyei kakaós csiga recept


Tésztához:
40 dkg liszt
1 tojássárga
5 dkg friss élesztő
4 dkg vaj
2 dl tej)
1 evőkanál cukor
1 csipet só
Töltelékhez:
10 dkg olvasztott vaj
5 ek. porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 púpos ek kakaópor
fahéj
1 mk rum vagy aroma
Tetejére:
2 tojássárga
2 dl habtejszín
kristálycukor
Tálaláshoz:
vaníliás porcukor
A Mennyei kakaós csiga elkészítési módja:
A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük. Ezalatt habosra keverjük a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe tesszük. A megkelt tésztát négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és a hosszanti oldalánál fogva, szorosan feltekerjük. Éles késsel 3 cm vastag karikákra szeleteljük. Kivajazott tepsibe tesszük, egymástól kb. 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgával megkenjük és egy órát kelesztjük. Ezalatt a csigák szépen összenőnek. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 25 percig sütjük. Meglocsoljuk az egészet meleg(!) habtejszínnel. Ettől lesz finom, puha a héja és még foszlósabb a tésztája. Kristálycukrot szórunk a tetejére. Takarékon még 10 percet sütjük. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 19. 11:03
A mennyei kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.