Havasi kókusz gyopár recept
A Havasi kókusz gyopár hozzávalói:8 tojás,
8 kanál liszt
8 kanál cukor
1 cs. Albert keksz
6 dl tej
20 dkg darált dió
rumaroma
1 cs. vanília puding
1 ráma kocka
1 tábla tortabevonó csoki
kókusz
30 dkg porcukor
A Havasi kókusz gyopár elkészítési módja:
A 8 tojásból, 8 kanál lisztből és 8 kanál cukorból a szokott módon piskótát sütünk. 1 cs. Albert kekszet összetörünk, 2 dl meleg tejjel leöntjük, 20 dkg darált diót és rumaromát adunk hozzá. 1 cs. vanília pudingport 4 dl tejjel megfőzünk, majd kihűtünk. 1 rámát és 30 dkg porcukrot habosra keverünk és ennek a felét a pudinghoz keverjük, másik felét pedig a kekszes krémhez adjuk. Összeállítás: A piskótát hosszában kettévágjuk. Alulra piskóta kerül, rá a pudingos krém egyik fele, arra a kekszes krém, megint piskóta, pudingos krém másik fele, csokimáz és a tetejét kókusszal megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2009. márc. 15. 07:21
A havasi kókusz gyopár elkészítési módja és hozzávalói.