Csirke "nem lehet abbahagyni" módra recept
A Csirke "nem lehet abbahagyni" módra hozzávalói:1 db közepes nagyságú csirke,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 púpozott teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoranna és őrölt bors,
1 teáskanál só,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
4 evőkanál olaj,
1 dkg vaj,
késkegynyi őrölt köménymag.
A Csirke "nem lehet abbahagyni" módra elkészítési módja:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával leborítjuk, előmelegített forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét kicsit megpirítjuk.
Sültburgonya, párolt rizs, vajas zöldség egyformán illik hozzá.
Készülhet darabolt csirkéből is.
A sült burgonyát ahány ház, annyiféleképpen készítjük.
Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon egyszerű:
A megmosott burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk, a tetejét fél-egy centinként rácsosan bevagdossuk. Megszórjuk sóval, bőven köménymaggal és tepsiben olajon, zsíron, pici víz hozzáadásával, alufóliával lefedve megsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. jan. 24. 17:01
A csirke "nem lehet abbahagyni" módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.