Lekváros-kakaós kavart recept


1 tojás
6 dkg zsír
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2-3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek baracklekvár
A Lekváros-kakaós kavart elkészítési módja:
A cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe simítjuk a masszát, majd előmelegített 160 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. jan. 29. 19:46
A lekváros-kakaós kavart elkészítési módja és hozzávalói.