Lazacos farfalle recept

180 g farfalle tészta,
20 g vaj,
1 kis hagyma,
100 g füstölt lazac,
2 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál konyak,
1,5 dl tejszín,
só, frissen őrölt bors.
A Lazacos farfalle elkészítési módja:
A tésztát főzzük meg, csepegtessük le, tegyük egy edénybe és keverjük össze 10 g vajjal. A hagymát vagdaljuk nagyon apróra. A lazacot vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat és a maradék vajat, pároljuk benne kb. 5 percig a hagymát és a lazac felét. Keverjük hozzá a citromlevet és a konyakot. A maradék lazacot keverjük össze tejszínnel, és forrósítsuk fel egy másik edényben. Keverjük össze a tésztát a kétféle lazac-szósszal, fűszerezzük sóval, borssal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 23. 23:54
A lazacos farfalle elkészítési módja és hozzávalói.