Tengerihal szeletek Duglere módon recept
A Tengerihal szeletek Duglere módon hozzávalói:30 dkg tengeri hal filé
vaj
só, fehér őrölt bors
1 dkg vöröshagyma (apróra vágott, vajban fonnyasztott)
12 dkg paradicsom (héj és mag nélkül, kockákra vágott)
zöldpetrezselyem (apróra vágott)
4 cl halalap-lé (fehér)
3 cl fehérbor
citromlé
2 dkg vaj
A Tengerihal szeletek Duglere módon elkészítési módja:
Tegyük a halfilét egy vajazott jénai tálba, sózzuk meg, hintsünk rá fehér őrölt borsot, tegyük rá a hagymát, a paradicsomot, a petrezselymet, és öntsük rá a halalap-levet, a fehérbort és a citromlevet. Fedjük be egy vajazott zsírpapírral, és közepes hőmérsékletű sütőben posírozzuk készre a halat. A halat óvatosan tegyük a tálalóedényre, a párolólevet szűrjük le, és a vajat hozzáadva az egészet forraljuk át. A szűrőben lévő raguval szórjuk meg a halételt, és öntsük rá a beízesített mártást.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 20. 23:48
A tengerihal szeletek duglere módon elkészítési módja és hozzávalói.