Zelleres, csőben sült halfilé recept
A Zelleres, csőben sült halfilé hozzávalói:30 dkg tengerihal- (vagy fogas-) filé
só
citrom
zsemlemorzsa
8 dkg zeller
4 dkg vaj
1 dkg liszt
1 dl tej
5 cl tejszín
fehér őrölt bors
reszelt szerecsendió
4 dkg trappista
A Zelleres, csőben sült halfilé elkészítési módja:
A halszeleteket sóval és citromlével ízesítjük, zsemlemorzsába forgatjuk, és kevés olajon kisütjük. A juliennre vágott zellert vajon megpároljuk, majd lisztszórás után felengedjük tejjel és tejszínnel, sózzuk, fehér őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és átforraljuk. Ezzel a mártással bevonva, és reszelt sajttal megszórva, a halszeleteket grillsütőben készre sütjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 19. 23:44
A zelleres, csőben sült halfilé elkészítési módja és hozzávalói.