Megyeri halfilé recept
A Megyeri halfilé hozzávalói:50 dkg tonhal,
25 dkg csiperkegomba,
10 dkg gépsonka,
10 dkg reszelt sajt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj,
só,
citromlé,
bors,
mustár.
A Megyeri halfilé elkészítési módja:
A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal, és pár csepp citromlével. Ezt követően a megtisztitott vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem. A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát, és bőven meghintem reszelt sajttal. Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. (Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.) Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom. Igazán laktató ebéd!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. júl. 24. 14:20
A megyeri halfilé elkészítési módja és hozzávalói.