Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Megyeri halfilé recept

Megyeri halfilé recept

A Megyeri halfilé hozzávalói:
50 dkg tonhal,
25 dkg csiperkegomba,
10 dkg gépsonka,
10 dkg reszelt sajt,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
olaj,
só,
citromlé,
bors,
mustár.


A Megyeri halfilé elkészítési módja:
A tonhalszeleteket vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba fektetjük, tetejét megszórjuk sóval, borssal, és pár csepp citromlével. Ezt követően a megtisztitott vékonyra szeletelt gombát az olajon megpárolom, majd a tonhalra halmozom a vékony csíkokra szeletelt gépsonkával együtt, ezután mustárral megkenem. A sonka tetején egyenletesen elszórom az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsát, és bőven meghintem reszelt sajttal. Majd sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm. (Egy kis levet fog engedni sütés közben, de azzal a szafttal meglocsolhatom a tetejét, így igazán ízletes lesz.) Krumplipürével vagy párolt rizzsel tálalom. Igazán laktató ebéd!


Kategória: Halas ételek receptjei


A megyeri halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook