Citromos sertéssült recept

1 kg-os sertéshús
1 csokor rozmaring
2 ek. olaj
3 dl száraz fehérbor
100 g porcukor
4 citrom
1 dl konyak
só
bors
A Citromos sertéssült elkészítési módja:
Irdaljuk be a húst, fűszerezzük sóval, valamint borssal és hintsük meg a rozmaringgal. Ezután helyezzük egy kiolajozott edénybe és locsoljuk rá a bort. Előmelegített sütőben negyed óráig süssük, majd takarékon további negyed óráig. Közben locsolgassuk meg a levével. A porcukrot dolgozzuk össze a konyakkal, valamint két kifacsart citrom levével és öntsük a húsra. A többi citromot karikázzuk fel és helyezzük a hús mellé. Körülbelül 50 perc alatt pirítsuk készre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 20. 09:10
A citromos sertéssült elkészítési módja és hozzávalói.