Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel recept
A Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel hozzávalói:Tészta:
1 vánnyadt mirelit karfiol
2 tojást,
2 ek. szezámliszt
1 ek. kókuszliszt
oreganó
bazsalikom só, bors
Pizzaszósz:
1 fej vöröshagyma
zsír
nagyobb üveg sűrített paradicsom
oregánó, bazsalikom, só, bors, fokhagyma
A Paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel elkészítési módja:
A fagyasztott karfiol megfőztem sós vízben,lecsurgattam, botmixerrel pürésítettem.Belekevertem a többi hozzávalót. Belesimítottam egy sütőpapíros tepsibe, előmelegített sütőben 25 percig 180 fokon elősütöttem. Közben megfőztem a pizzaszószt. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam és zsírban megpirítottam.Tettem bele egy nagyobb üveg sűrített paradicsom javát, sót, borsot, pici oregánót, bazsalikomot, 4 kisebb gerezd zúzott fokhagymát,kb.3 dl vizet, egy löttyintésnyi olívaolajat a végén.Gyorsan sűrűre forrt kis lángon, kentem a pizzára mindenhova. Felére tettem egy kisebb konzerv tonhalat, másik felére gombát és gépsonkát. A legvégén, mire megpirult, reszelt sajtot szórtam a tetejére és egy félfej pici lila hagymát a tonhalas oldalra.
Legközelebb vagy tovább sütöm a pizzalapot feltét nélkül, vagy szárazra párolom a karfiolt. Egy picit lehetne ropogósabb a tésztája.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2014. jan. 17. 19:53
A paleos karfiolpizzám tonhallal és sonka-gomba-sajt feltéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.