Mandulás tejleves recept
A Mandulás tejleves hozzávalói:1 liter tej
6 dkg hámozott mandula
1 tojássárgája
2-3 evőkanál cukor
1 cs.
vaníliáscukor
1 csipet só
1-2 szem keserű mandula
A Mandulás tejleves elkészítési módja:
A mandulát megdaráljuk a cukorral és a tojássárgájával 2-3 evőkanál hideg tejjel elkeverjük.A tejet enyhén megsózva felforraljuk,állandó keveréssel,óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert mandulához.Pár percre mérsékelt melegre visszatesszük állandó keverés mellett. A tojással már nem szabad forrnia! Kaláccsal tálaljuk.
A mandulát forrásban lévő vízzel leforrázzuk ,4-5 perc múlva két újjal könnyen kinyomjuk a héjjából!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. febr. 18. 21:43
A mandulás tejleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.