Fokhagymás marhapörkölt recept
90 perc
A Fokhagymás marhapörkölt hozzávalói:
70-80 dkg marhafelsál(nálunk legtöbbször a marhahúslevesben főtt maradék hús)
2-3 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
zsír
1-1 paradicsom, zöldpaprika
törött paprika
só, bors
A Fokhagymás marhapörkölt elkészítési módja:
A zsírban üvegesre pirítom a vöröshagymát,ráteszem a pirospaprikát, zúzott fokhagymát,utána az összevágott paradicsomot, paprikát, felengedem kevés vízzel.A kicsi darabokra vágott húst is beleteszem és puhára párolom közepes lángon.(ha maradék leveshúsból van, akkor csak összemelegítem)
Főtt krumplival, vagy friss ropogós fehér kenyérrel tálalom.
A legjobb ízű akkor lesz, ha 1 napot hagyjuk összeérni a hűtőben, de ezt ritkán tudjuk megvárni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. febr. 24. 11:24
A fokhagymás marhapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.