Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás marhapörkölt recept

Fokhagymás marhapörkölt recept

Elkészítési idő 90 perc

A Fokhagymás marhapörkölt hozzávalói:
70-80 dkg marhafelsál(nálunk legtöbbször a marhahúslevesben főtt maradék hús)
2-3 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
zsír
1-1 paradicsom, zöldpaprika
törött paprika
só, bors


A Fokhagymás marhapörkölt elkészítési módja:
A zsírban üvegesre pirítom a vöröshagymát,ráteszem a pirospaprikát, zúzott fokhagymát,utána az összevágott paradicsomot, paprikát, felengedem kevés vízzel.A kicsi darabokra vágott húst is beleteszem és puhára párolom közepes lángon.(ha maradék leveshúsból van, akkor csak összemelegítem)

Főtt krumplival, vagy friss ropogós fehér kenyérrel tálalom.

A legjobb ízű akkor lesz, ha 1 napot hagyjuk összeérni a hűtőben, de ezt ritkán tudjuk megvárni.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás marhapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.