Savanyú leves - anyósom receptje


- lángolt kolbász
- gomba (szárított, de lehet üveges/konzerv is)
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- karalábé
- savanyú káposzta
- reszelt tészta
- só
- bors (egész)
- delikát/vegeta
A Savanyú leves - anyósom receptje elkészítési módja:
A szárított gombát (biztos jó nem szárítottból is) picit sós vízben megfőzzük, sokszor átmossuk. Egy nagy fazékba annyi vizet teszünk, amennyi levest szeretnénk főzni. Beletesszük a kolbászt, a megfőzött és átmosott gombát, a zöldségeket. Felfőzzük, majd befűszerezzük (só, egész bors, delikát/vegeta). Tovább főzzük. Ha a kolbász és a zöldségek is megfőttek, akkor belerakjuk a savanyú káposztát, azzal is felfőzzük, és mehet bele a reszelt tészta. Ha már a tészta is megfő, kész a levesünk.
Nálunk tipikus karácsonyi és szilveszteri kaja. Finom:)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2008. dec. 17. 15:22
A savanyú leves - anyósom receptje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.