Meggymártás recept
A Meggymártás hozzávalói:1/2 kg meggy
1 evőkanál vaj vagy margarin
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 dl tej
4 evőkanál cukor
1/2 citrom
2 szegfűszeg
só
kevés fahéj
A Meggymártás elkészítési módja:
A meggyet jól megmossuk kimagozzuk. Cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal, kevés sóval 1 liter vízben feltesszük főni. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, tejjel felengedjük, ezzel berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük.
Kevés tejszín hozzáadásával ízesíthetjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. jan. 23. 15:09
A meggymártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.