Túrótorta naranccsal recept
90 perc
A Túrótorta naranccsal hozzávalói:
Töltelékhez:
- 50dkg félzsíros tehéntúró
- 1,5dl tejszín
- 15dkg kristálycukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 1 csomag vaníliás cukor
Tésztához:
- 10dkg margarin
- 7,5 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 20 dkg finomliszt
- só
A Túrótorta naranccsal elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el, ehhez a túrót át kell törni szitán. A tejszínt a cukorral, a tojásokkal,a reszelt narancshéjjal, a narancslével és a vaníliás cukorral elkeverjük és a túróhoz adjuk. A tésztához a margarint és a cukrot kikeverjük, a tojást meg a lisztet a csipetnyi sóval hozzá adjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát vajjal kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta kicsit ragadós ezért a formába lisztes kézzel nyomkodjuk. A tölteléket egyenletesen rásimítjuk a tésztára és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 órán át sütjük. Hagyjuk kihűlni, s csak ezután szeleteljük. Jó étvágyat
Sütés: 175°C-on, légkeveréseben 160°C-on.
Miután kihűlt tejszínhabbal és narancsszeletekkel díszíthetjük!
Akár más gyümölccsel is elkészíthető, pl. lime stb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: judittus, 2009. febr. 2. 10:45
A túrótorta naranccsal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.