Sonkával töltött csirke recept
A Sonkával töltött csirke hozzávalói:1 közepes nagyságú csirke,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1/2 dl konyak,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál mustár,
késhegynyi őrölt pástétomfűszer.
A Sonkával töltött csirke elkészítési módja:
A csirkét kívül-belül megtisztítom és a hasát belülről megsózom. A főtt füstölt húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom, majd összekeverem a felvert tojással, borssal, mustárral, pástétomfűszerrel, csipetnyi sóval. (Vigyázzunk, a füstölt hús sós!) Hozzáteszek két evőkanál tejszínt, egy teáskanál konyakot, és jól összedolgozom a masszát. Betöltöm a csirke bőre alá. Kívülről is megsózom és tűzálló tálra fektetem. Leöntöm a tejszínnel, rátördelem a vajat, és a tálat befedve, előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy órán keresztül sütöm. Ezután a csirkét 10 percig állni hagyom, majd felszeletelem. A csirkedarabokat lapos tűzálló tálra, bőrével felfelé egymás mellé rendezem. A visszamaradt pecsenyelevet a maradék konyakkal felforralom és a húsok tetejére locsolom. A sütőbe visszatolom a tálat, és az étel tetejét megpirítom. Párolt gyümölccsel vagy nem édes befőttel és ropogósra sült szalmaburgonyával kínálom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. nov. 12. 07:41
A sonkával töltött csirke elkészítési módja és hozzávalói.