Csirkemell narancsos márványsajttal recept
A Csirkemell narancsos márványsajttal hozzávalói:2 kicsi csirkemell,
10 dkg reszelt márványsajt,
2 narancs,
2 dkg vaj,
só és törött fehér bors ízlés szerint.
A Csirkemell narancsos márványsajttal elkészítési módja:
A csirkemelleket kicsontozom és 4 darabra vágom. Az egyik narancsot meghámozom és gerezdekre szedve kis kockákra vagdalom, a másiknak a héját lereszelem, a levét pedig kicsavarom. A csirkemell darabokat jól megsózom, megborsozom és tűzálló tálba teszem. A reszelt márványsajttal beszórom, majd a felolvasztott vajjal elkevert narancslével és narancshéjjal lelocsolom. Köré-rakom a narancskockákat és a tálat alufóliával szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 45 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Ropogósra sütött szalmaburgonya illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. nov. 9. 07:12
A csirkemell narancsos márványsajttal elkészítési módja és hozzávalói.