Zöldborsóleves daragaluskával recept
A Zöldborsóleves daragaluskával hozzávalói:30 dkg zöldborsó
1 cs. zöldpetrezselyem
1 tojás
1 pacni fagyos zsír
4 csapott evőkanál búzadara
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
1 csapott evőkanál kristálycukor
A Zöldborsóleves daragaluskával elkészítési módja:
2 liter vizet felforralunk fűszerkeverékkel, borssal és megfőzzük benne a zöldborsót. A tojást elkeverjük a zsírral és a búzadarával. Az olajjal, liszttel, pirospaprikával rántást készítünk, s amikor megfőtt a zöldborsó, berántjuk a levest, - galuskaszaggatóval vagy deszka és kés segítségével beleszaggatjuk a darás masszát és megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. júl. 21. 07:14
A zöldborsóleves daragaluskával elkészítési módja és hozzávalói.