Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) recept

Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) recept

A Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) hozzávalói:
50 dkg zöldbab
2 db vöröshagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál fűszerkeverék
1 cs. zöldpetrezselyem
3 evőkanál tejföl
1 db tojás
finomliszt
olaj


A Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) elkészítési módja:
A hagymát olajon megdinszteljük, átpirítjuk rajta a karikára vágott zöldségeket, majd hozzáadva a pirospaprikát, felengedjük 2,5 liter vízzel, - ha felforrt beletesszük az 1,5-2 cm darabokra vagdalt zöldbabot, és annak puhulásáig főzzük. A tojásból, 2 tojásnyi vízből, 1 evőkanál étolajból, lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a lobogó, forró levesbe, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, végül elkeverjük a tejföllel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook