Kolbászos zöldbableves jó magyarosan recept
70 perc
A Kolbászos zöldbableves jó magyarosan hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db eröspaprika
sok sárgarépa
fehérrépa
egy zacsko fagyasztott zöldbab
kolbász(minél puhább és vastagabb annál jobb)
húsleveskocka,vegeta
tejföl
liszt
A Kolbászos zöldbableves jó magyarosan elkészítési módja:
Egy lábast felengedek vízzel, beledobom a hagymat egészben, a kicsit megtört fokhagymát a sárgarépát nagyobb darabokban, a fehérrépát és az eröspaprikát egészben. Húsleveskockát dobok bele, vegetázom, sózóm, borsozom. A kolbaszt nagyobb darabokra vágom megszurkálom hogy kiengedje a zsirját és azt is hozzádobom, majd hagyom föni a levest,addig amig a répa félpuha nem lesz. Akkor belerakom a fagyasztott zöldbabot és hagyom föni. Mikor már majdnem kész, akkor 4-5 evökanál lisztet elkeverek egy doboz tejföllel és kicsit higitom vizzel hogy follyon, adok hozza kicsit a forro leves levéböl hogy átvagye a meleget, a lényeg hogy csomomentes legyen. Utána ezzel berántom a levest és ezután még egy tiz percig hagyom rotyogni. Tálaláskor plusz tejföllel fogyaszthatjuk.
Csak azoknak ajánlott akik igazán szeretnek enni és szeretik a jo magyaros ételeket!!!:)))
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bocikam, 2008. nov. 28. 23:11
A kolbászos zöldbableves jó magyarosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.